opc_loader

Amethist

U vindt in onze winkel te Tongeren steeds een zeer ruim aanbod aan Amethist in alle vormen en formaten! Zo zijn er steeds knuffelstenen, ruwe en geslepen kristalpunten, Amethist bollen, Clusters in alle formaten en zowel kleine als grote Amethistgeodes,...

De energetische werking van Amethist:

Amethist heeft affiniteit met de kruinchakra en het 3de oog en symboliseert spiritueel bewustzijn en ontwikkeling. Het staat voor rust en stabiliteit, inzicht en vrijheid van geest. Dit kristal wijst je de weg naar innerlijke ontsluiering en laat je beseffen dat je doordrongen bent van goddelijk licht. Amethist laat je dan ook naar binnen keren en laat je een meditatieve toestand eigen worden. Een meditatieve toestand wordt gekenmerkt door rust, vrede, wijsheid, overgave, vertrouwen. Het zorgt ervoor dat de lagere energieën binnen in onszelf in evenwicht komen met de hogere. Zo lost amethist verslavingen op,haalt je van een ‘zijspoor’ af en plaatst je terug bewust op de juiste weg.

Uitstekend kristal voor meditatie of om langdurig bij je te dragen, en kan vanaf de zonnevlecht tot de kruinchakra opgelegd worden.

Zeker de donkere soorten geven ook veel kracht, energie en doorzettingsvermogen aan het lichaam en zijn een goede hulp bij het leven/ het naar buiten brengen van spiritualiteit. Zeker voor hen die het soms moeilijk vinden om weerstand te bieden aan ‘lagere’ verleidingen of gemakkelijk door anderen uit hun evenwicht gehaald kunnen worden. Amethist werkt versterkend op alle niveaus, en werkt zeker ook beschermend.

Amethist vind je terug in veel verschillende vormen. Een geode in huis geplaatst doordringt de hele ruimte met de energie van amethist. Het zorgt voor rust, evenwicht en spiritueel bewustzijn, bovendien zorgt het voor een continue zuivering van de energie.

Amethist kalmeert de geest, en heeft de capaciteit overtollige of wereldse gedachten af te wenden naar rust en dieper inzicht. Hierdoor ervaart men innerlijke stilte. Een goed middel bij slapeloosheid doordat men zijn gedachten niet tot stilte kan brengen.

Plaats een ruw stuk amethist onder het bed of matras, een knuffelsteen kan onder het hoofdkussen gelegd worden.

Fysiek werkt amethist goed bij hoofdpijn en bevordert het de productie van hormonen. Het stimuleert de immuniteit en de reinigende en uitscheidende organen. Werkt zeer goed bij stress en onrust, gaat slapeloosheid tegen en zorgt voor en verkwikkende slaap.
Amethist is weldadig voor de darmen, ademhalingsstelsel, huidziekten en spijsverteringsstoornissen.

Plaats het op de betreffende plaats of gebruik het elixir.