opc_loader

Bergkristal

U vindt in onze winkel te Tongeren een groot aanbod aan Bergkristal! Steeds verkrijgbaar zijn knuffelstenen, ruwe kristalpunten, Clusters in alle formaten, kristallen bollen, zuilen, geslepen kristalpunten, dubbeleinders, enz...

De energetische werking van Bergkristal:

Effecten op de gezondheid:
Bergkristal is het meest neutrale en daardoor veelzijdigste kristal dat we kennen. Het is een panacee, werkt op alle kwalen en aandoeningen. In het algemeen gezegd versterkt bergkristal het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. 
Bergkristal bestaat uit zuivere siliciumdioxide. De cellen van al onze weefsels bevatten die stof, met name huid, haar, botten, nagels en tanden. Daarom heeft bergkristal vooral een helende werking op alle klachten die met huid, haar, botten, tanden en nagels te maken hebben, zoals botbreuken, huidkwalen, puistjes, acné, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, brokkelige nagels, bros haar, dof haar, haaruitval, overdadige transpiratie, lijflucht en zweetvoeten. 
Wat bergkristal vooral doet, is het lichaam zuiveren en reinigen. Het is de perfecte steen voor evenwichtsstoornissen, misselijkheid, reisziekte en zeeziekte.
Spiritueel:
Bergkristal is niet alleen een versterker van het fysieke lichaam. Ook reinigt en versterkt het alle fijnstoffelijke lichamen. Bergkristal lost energetische blokkades in de chakra's, de ida en pingala, de tussenliggende meridianen en nadi's op en voert ze af. Als de energetische blokkades vrijkomen, circuleren ze in het fysieke lichaam en moeten ze op natuurlijke wijze afgevoerd worden. Goed drinken! Bij voorkeur natuurlijk bergkristalwater. Zo wordt het zelfhelend vermogen van ons lichaam optimaal ondersteund.
* Regelmatig mediteren met bergkristal helpt je je intuïtie en je innerlijk oog te ontwikkelen.
* Bergkristal maakt energiek, wilskrachtig, doelgericht. 
* Bergkristal maakt liefdevol, harmonieus en puur. Dit gebeurt omdat door het dragen van bergkristal (sieraden) het hartchakra geopend wordt, met name de kleurrijke regenboogkristallen ondersteunen dit proces.
* Helder inzicht in eigen motieven en drijfveren krijg je door bergkristal regelmatig te beschouwen of ermee te mediteren. Vooral de fantoomkwarts helpt hierbij.

Bergkristal in al zijn vormen:
De verschillende kristalvormen kunnen natuurlijk ontstaan zijn, al dan niet bijgewerkt door een menselijke hand, of volledig geslepen zijn in een bepaalde vorm. De verschillende kristalvormen bepalen mee de werking van het kristal. Zo bestaan er:
-Kristallen punt: Richt en bundelt de energie. Deze vorm wordt zeer vaak bij kristalheling gebruikt: Van het lichaam af wijzend verdrijft hij energie, naar het lichaam gericht kanaliseert hij energie naar het lichaam. Naar beneden gericht bevordert het de aarding, terwijl de kruin geopend wordt wanneer het kristal met de punt naar boven vastgehouden wordt. Indien u het kristal rechtstreeks in de chakra’s houdt (liefst met de punt van het lichaam af gericht) zal het het betreffende chakra reinigen en van nieuwe kracht voorzien. Dit is een uistekende manier om verzwakte chakra’s opnieuw te activeren.
-kristallen bollen: zenden de energie gelijkmatig uit
-staven: focussen en richten de energie, kunnen energiepunten op het lichaam stimuleren of negativiteit afwenden.
-Kristallen met dubbele eindes: helpen oude patronen te doorbreken en verenigen het aardse met het kosmische bewustzijn. Ze bevorderen dus zowel de aarding terwijl ze de kruin openen, hierdoor komt de algehele energetische doorstroming beter op gang. Ze kunnen gebruikt worden om 2 chakra’s met mekaar te verbinden.
-Kristallen ei: spoort onbalans op in het energieveld en corrigeert die. Verstevigt het auraveld.
-Cluster: Vooral nuttig om ruimes te reinigen doordat ze hun energie uitstralen op de omgeving en tevens zwaardere energieën absorberen. Eveneens worden clusters gebruikt om andere kristallen te reinigen.  (zie ‘reinigen van kristallen’)
-Self healing kristal: Op de plaats waar deze kristallen zijn losgekomen van het moedergesteente groeien nieuwe kristallen. Het kristal groeit dus na de ontginning nog steeds verder! Deze kristallen zijn zeldzaam en bezitten een bijzondere energie die het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreekt. Zeer mooie genezingskristallen.