opc_loader

Rozenkwarts

U vindt in onze winkel te Tongeren steeds een groot aanbod aan Rozenkwarts. Er zijn knuffelstenen, harten, massagestenen en -sticks, bollen, geslepen punten, ruwe brokken, hangers, enz...

De energetische werking van Rozenkwarts: 

Is de steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede, zuivert en opent het hart op alle niveaus en leert u de ware essentie van liefde. Het herstelt het vertrouwen en de harmonie in relaties, vervangt negatieve energie door positieve vibraties. Het is het belangrijkste kristal voor heling van het emotionele lichaam en voor liefde. Dit betekent niet enkel liefdesrelaties met anderen, maar zeker ook een gevoel van liefde en acceptatie voor zichzelf, waarbij negatieve gevoelens tegenover zichzelf of anderen opgeheven worden.
Een grote brok rozenkwarts werkt zeer helend en harmoniserend op de ruimte. Tijdens lichaamswerk plaats je rozenkwarts voornamelijk op het hartchakra, al kan het overal naar behoefte ingezet worden. Uitstekend om mee te mediteren of om krachtplaatsen van liefde en heling mee te bouwen (probeer ook eens een combinatie van rozenkwarts, bergkristal en amethist in gelijke delen).
Werkt kalmerend en harmoniserend, helpt bij het (her)vinden van uw innerlijk evenwicht. Geeft rust en vertrouwen. Zeer geschikt om het emotionele veld te genezen na trauma’s of na grote transformaties. Het bevrijdt van onderdrukte emoties en verdriet, verzacht emotionele pijn en biedt troost. Gebruik bij verdriet, emotionele onbalans, eenzaamheid en verlies.
Een fijn kristal om gedurende langere tijd bij u te dragen, of te gebruiken als elixir.

Werkt goed bij slapeloosheid, overgevoelige en/of hyperactieve kinderen. Heeft een affiniteit met kinderen, baby’s en (zwangere) vrouwen. Fijn kristal om tijdens de zwangerschap op de buik te dragen en zo moeder en kind in evenwicht te houden en rust te bieden.
Fijne tip voor kinderen: open de naad van een knuffel, stop er rozenkwarts (eventueel gecombineerd met andere kristallen) in en naai de knuffel terug dicht. Zo hebben ze de steentjes dicht bij zich zonder gevaar voor verslikking of verlies.
Rozenkwarts brengt het gehele auraveld in balans, uitstekend te gebruiken in woelige periodes of om een healing en/of transformatie af te ronden.

Bij lichaamswerk kan je om af te ronden een rozenkwarts op iedere chakra plaatsen of een rozenkwarts zeer traag door het aura bewegen, van het hoofd naar de voeten (dit kan je enkele malen herhalen. Na een healing van op een stoel kan je de cliënt ter afronding een rozenkwarts in de handen geven of zelf het kristal in het aura houden.
Fysiek versterkt rozenkwarts het hart en de bloedsomloop, werkt bij borst en longkwalen. Geneest de nieren en bijnieren en helpt bij duizeligheid. Vergroot de vruchtbaarheid. Gebruik bij ziekte van Alzheimer, parkinson en dementie. Bij slapeloosheid.
Gebruik op de betreffende plaats, maar is eveneens uitstekend te gebruiken als elixir.